top of page

Iskanje notranjega miru: Zakaj moramo pogledati vase?

Notranji mir je stanje, ki si ga mnogi od nas prizadevajo doseči. Iščemo ga v zunanjih stvareh, kot so materialne dobrine, odnosi in dosežki. Verjamemo, da bomo, če imamo dovolj denarja, ljubezni ali uspeha, končno našli mir, ki ga iščemo. Toda resnica je, da v teh stvareh ni mogoče najti notranjega miru. Najdemo ga lahko le v nas samih.

Ko mir iščemo zunaj sebe, bomo verjetno doživeli razočaranje in frustracijo. Zunanje stvari so minljive in podvržene spremembam. Ko svojo srečo in dobro počutje prepustimo zunanjim dejavnikom, se pripravimo na razočaranje. Ne moremo nadzorovati sveta okoli sebe, lahko pa nadzorujemo svoj notranji svet. Ključ do iskanja notranjega miru je, da svojo pozornost usmerimo navznoter. Naučiti se moramo povezati s svojo notranjostjo in gojiti občutek miru od znotraj. To od nas zahteva, da se znebimo zunanjih motenj in vadimo samozavedanje. S praksami, kot so meditacija, čuječnost in samopreiskovanje, lahko začnemo raziskovati svojo notranjo pokrajino in odkrivamo mir, ki je že v nas.


najdi svoj notranji mir

Če si želiš svoj mir resnično poglobiti, biti zmožen, zmožna obdržati svoj notranji mir tudi v stresnih situacijah, ohraniti sebe, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe, reagirati iz tega čudovitega mesta, kjer si doma, potem klikni na spodnjo povezavo in si oglej s čim sem do svojega miru prišla sama, saj danes vse to v obliki znanja, vaj in tehnik dajem naprej in poišči način, ki ti odgovarja, da najdeš svoj mir v sebi tudi ti.


Upaj si stopiti na svojo pot!


35 views0 comments

Comments


bottom of page