Kako ostati v miru, ko je okoli nas kaos?
top of page

Kako ostati v miru, ko je okoli nas kaos?

Ostati v miru, ko je povsod okoli nas kaos, je lahko izziv, a z vajo je mogoče. Nekatere strategije za ohranjanje miru vključujejo:

  1. Zavestno dihanje: globoko zavestno dihanje lahko pomaga umiriti um ter zmanjšati stres in tesnobo.

  2. Sprejemanje: Sprejemanje tega, kar je in česar ne moremo nadzorovati, nam lahko pomaga najti mir v težkih situacijah.

  3. Hvaležnost: Osredotočenost na sedanji trenutek in vse, za kar moramo biti hvaležni, nam lahko pomaga najti mir in zadovoljstvo tudi sredi kaosa.

  4. Perspektiva: Če se umaknemo in pridobimo širši pogled na situacijo, nam to lahko pomaga videti v drugačni luči in najti mir v sebi.

  5. Skrb zase: če skrbimo zase, fizično, čustveno in mentalno, nam lahko pomaga, da ostanemo osredotočeni in prizemljeni kljub kaosu.

tehnike do notranjega miru

Skratka, notranji mir je stanje bivanja, ki zahteva dosleden trud in prakso. Ne moremo ga najti zunaj nas samih, temveč ga moramo gojiti v sebi. S praksami, kot so meditacija, čuječnost, samospraševanje, opuščanje in hvaležnost, lahko zgradimo in ohranimo notranji mir.

V zahtevnih situacijah lahko ostanemo mirni tako, da vadimo zavestno dihanje, sprejemanje, hvaležnost, pridobivamo perspektivo in skrbimo zase. S predanostjo in prakso lahko vsi gojimo občutek notranjega miru, ki nas podpira skozi življenjske vzpone in padce. Ne pozabite, da mir ni odsotnost kaosa, temveč prisotnost miru sredi njega.


Če si želiš svoj mir resnično poglobiti, biti zmožen, zmožna obdržati svoj notranji mir tudi v stresnih situacijah, ohraniti sebe, ne glede na to, kaj se dogaja okoli tebe, reagirati iz tega čudovitega mesta, kjer si doma, potem klikni na spodnjo povezavo in si oglej s čim sem do svojega miru prišla sama, saj danes vse to v obliki znanja, vaj in tehnik dajem naprej in poišči način, ki ti odgovarja, da najdeš svoj mir v sebi tudi ti.


Upaj si stopiti na svojo pot!



62 views0 comments
bottom of page