top of page

Kako slišati sebe in gojiti samozavedanje

Gojenje samozavedanja je pomemben korak pri izgradnji lastne vrednosti. Če se naučimo uskladiti s svojimi mislimi, občutki in potrebami, lahko razvijemo globlje razumevanje sebe in svojih vrednot. Tukaj je nekaj strategij, ki lahko pomagajo:


Vadite pozornost:

Čuječnost vključuje posvečanje pozornosti sedanjemu trenutku brez obsojanja. Z vadbo čuječnosti se lahko bolj zavedamo svojih misli, čustev in telesnih občutkov, kar nam lahko pomaga pri negovanju večjega samozavedanja.


Pisanje dnevnika:

Pisanje dnevnika je lahko močno orodje za samorefleksijo in samoodkrivanje. Z zapisovanjem svojih misli in občutkov lahko dobimo vpogled v svoje vzorce razmišljanja in vedenja.


verjemi da si lahko vse kar želiš

Iščite povratne informacije:

Prosite za povratne informacije zaupanja vrednih prijateljev ali strokovnjakov, nam lahko pomagajo pridobiti nov pogled nase in na svoje prednosti.


Razmišljanje o preteklih izkušnjah:

Razmišljanje o preteklih izkušnjah, tako pozitivnih kot negativnih, nam lahko pomaga prepoznati vzorce in pridobiti globlje razumevanje naših vrednot in prioritet.


Vzemite si čas za samorefleksijo:

Če si redno vzamemo čas za samorefleksijo, nam to lahko pomaga pri negovanju večjega samozavedanja in razjasnitvi naših ciljev in vrednot.


Če si želiš resnično zgraditi svojo lastno vrednost, verjeti, da ti pripada vse lepo tega življenja, da ti pripada vse obilje tega sveta, da si vredna ljubezni, radosti, sreče, veselja, zadovoljstva, ...lepih odnosov, in da lahko vse to v svoje življenje prikličeš sama, potem klikni na spodnjo povezavo in si oglej kako ti lahko pri tem pomagam. Tudi sama sem namreč dolga leta gradila svojo vrednost, šla po poti od čiste nevrednosti, do tega, da danes svoje znanje dajem naprej in pomagam drugim. Vse to znanja, vaje in tehnike pa sem zapakirala v več oblik, dostopnih tudi tebi. Poišči svoj način na spodnji povezavi in tudi ti izgradi svojo lastno vrednost ter si dovoli vzeti, kar ti priprada.Upaj si stopiti na svojo pot!


14 views0 comments

Comments


bottom of page