top of page

Masaža- luksuz ali nujna potreba?

Updated: Apr 3, 2023

Ja, je izziv in ja, včasih je res umetnost balansirati med vsem kar se nam v enem dnevu zgodi. Ampak na nas je odločitev in v naših rokah je moč, da si ustvarimo lepše in mirnejše življenje. Ta tema je sicer veliko bolj obširna, ampak za začetek - če si vsaj enkrat na mesec vzamemo uro časa za masažo bomo s tem zadovoljili vse tri zgoraj omenjene aspekte. Telo se bo sprostilo, ker se boste dobro počutili boste bolj sproščeni in tudi če se pojavijo neprijetna čustva jih boste lažje predelali. Na koncu pa ste korak bližje temu, da stopite v stik sami s sabo in začnete živeti življenje, ki si ga boste ustvarili sami in bo točno tako, kot ste si ga vedno želeli pa nikoli verjeli, da je to lahko res. Ali je masaža luksuz pa se odločite sami!mi!i!!

Kako živimo

Vsi vemo, kako hitra so naša življenja, in kako hitro minevajo dnevi. Ne le, da se nam večino časa nekam mudi, lovimo roke in termine, ampak je dan enostavno prekratek, da bi postorili vse kar je potrebno, kaj šele tisto, kar si želimo postoriti. Kadar pa smo mi v konstantnem stresu, je tudi naše telo ves čas napeto in ni potrebno, da smo fizično aktivni, ali da se profesionalno ukvarjamo s šprtom, da bi bile naše mišice preobremenjene in zakrčene. Če pa si na drugi strani ne vzamemo časa za gibanje, so rezultat takega načina življenja kaj hitro lahko hude bolečine ali celo poškodbe.


Kako čustvujemo

Seveda, tudi čustva, ki jih doživljamo, vplivajo na naše fizično pošutje, ne le psihično. Tudi kadar nas je strah, nezavedno zakrčimo določene mišične skupine in če je tega več oziroma, se taka čustvena stanja ponavljajo, se naše čustvovanje brez dvoma odraža na telesu. Mišice so spet zakrčene in nikoli ne pride do točke, ko bi se lahko sprostile.


Koliko se zavedamo

Zadnja in po mojem mnenju najbolj pomembna perspektiva v našem življenju, je naše zavedanje. Ne le zavedanje, da mi je ime Maja in sem maserka in sem mama. Temveč zavedanje vsakega trenutka v dnevu. Vsake moje misli, vsakega mojega čustva in vsakega mojega občutka. Zavedanje mojega lastnega telesa in njegovih odzivov in nenazadnje zavedanje naših besed. Prav zaradi hitrega življenja, si dovolimo, da obveznostim damo prioritete in posledica takega delovanja je, da izgubimo stik sami s sabo. Ne zavedamo se več, da sem jaz tista, ki je gospodar v moji hiši in, ki lahko korigira, pomaga, se odloča, kako bo potekalo moje življenje, temveč se v vulkanu vseh obveznosti prepustimo toku obveznosti, ki nas zalijejo ter sčasoma odtujijo od nas samih.

Ko izgubimo ta stik, potem ne čutimo več kako se naše telo zakrči ob čustvovanju in ne vidimo, kako je naše telo pod stresom. Vidimo šele takrat, ko se pojavi bolečina ali pa celo bolezen.


Ja, je izziv in ja, včasih je res umetnost balansirati med vsem kar se nam v enem dnevu zgodi. Ampak na nas je odločitev in v naših rokah je moč, da si ustvarimo lepše in mirnejše življenje. Ta tema je sicer veliko bolj obširna, ampak za začetek - če si vsaj enkrat na mesec vzamemo uro časa za masažo bomo s tem zadovoljili vse tri zgoraj omenjene aspekte. Telo se bo sprostilo, ker se boste dobro počutili boste bolj sproščeni in tudi če se pojavijo neprijetna čustva jih boste lažje predelali. Na koncu pa ste korak bližje temu, da stopite v stik sami s sabo in začnete živeti življenje, ki si ga boste ustvarili sami in bo točno tako, kot ste si ga vedno želeli pa nikoli verjeli, da je to lahko res.


21 views0 comments

Comentarios


bottom of page