Kaj je samozavest in kako jo okrepimo?
top of page

Kaj je samozavest in kako jo okrepimo?

Samozavest je miselnost, ki jo lahko krepimo s prakso. V nadaljevanju si oglejmo nekaj nasvetov za krepitve samozavesti.


Osredotočite se na napredek, ne na popolnost.

Namesto da se osredotočate na vse načine, za katere se počutite, da ne uspete, poskusite spremeniti svojo miselnost in se osredotočiti na svoje prednosti in dosežke. Praznujte svoje uspehe, ne glede na to, kako majhni se zdijo.


Naredite seznam stvari, na katere ste ponosni.

Vsak dan si vzemite nekaj minut, da naredite seznam stvari, na katere ste ponosni. Osredotočite se na svoje najboljše lastnosti in dosežke ter se nanje redno spominjajte.


Obdajte se s pozitivnostjo in spodbudo.

Poiščite podporo pri tistih, ki verjamejo v vas. Obdajte se s pozitivnimi ljudmi in izogibajte se negativnim. Dajte si priložnost za rast in učenje.


posezi po zvezdah

Ne pozabite, da vera vase ne pomeni, da ste popolni.

Vera vase pomeni, da verjamete vase in v svojo sposobnost, da obvladate vse, kar vam pride naproti. Ne bodite tako strogi do sebe in si dovolite, da naredite napake. Napake so del procesa učenja in rasti.


Bodite pozorni na svoje misli.

Pazite na svoje negativne misli in jih zamenjajte s pozitivnimi. Namesto da se osredotočite na svoje pomanjkljivosti, se osredotočite na svoje prednosti in na to, kaj lahko storite v prihodnosti.


Izkoristite priložnosti za izpostavljanje novim izkušnjam. Ne bojte se tvegati in sprejeti novih izzivov. Te izkušnje vas bodo naučile veliko o sebi in vam pomagale pri rasti.


Samozavest je miselnost, ki jo je mogoče krepiti s prakso. Pomembno je, da se osredotočite na napredek, ne na popolnost, in si redno opominjate svoje dosežke ter se obdajate s pozitivnostjo in spodbudo. Vera vase ne pomeni, da ste popolni, ampak gre za vero vase in svojo sposobnost, da obvladate vse, kar vam pride naproti. Bodite pozorni na svoje misli in se izpostavite novim izkušnjam, ki vam bodo pomagale pri rasti.


Če si želiš resnično zaupati vase, svojim občutkom, postati samozavestna oseba, ki ve kam gre in kaj želi ter česa ne, ki zna komunicirati svoje želje in potrebe, si brez krivde vzeti čas in poskrbeti zase, potem klikni na spodnjo povezavo in si oglej kako ti lahko pri tem pomagam. Vem kaj pomeni ne-zaupati-sebi. Prehodila sem temne gozdove in brezna ter prišla iz njih, danes pa sem zelo zelo hvaležna, da lahko pomagam tudi drugim.


Vse to znanja, vaje in tehnike pa sem zapakirala v več oblik, dostopnih tudi tebi. Poišči svoj način na spodnji povezavi in tudi ti začni zaupati vase in verjemi - SI DOVOLJ!



Upaj si stopiti na svojo pot!


9 views0 comments
bottom of page