Kaj storiti, ko imamo težave z lastno vrednostjo
top of page

Kaj storiti, ko imamo težave z lastno vrednostjo

Boj z lastno vrednostjo je običajna izkušnja in pomembno je vedeti, da obstajajo stvari, ki jih lahko storimo, da to rešimo. Tukaj je nekaj strategij, ki lahko pomagajo:

1. Vadite sočutje do sebe: Sočutje do samega sebe vključuje prijaznost in razumevanje do sebe, tudi ko delamo napake ali se soočamo z izzivi. Z vadbo sočutja do sebe se lahko naučimo sprejemati sebe in svoje pomanjkljivosti, kar lahko poveča našo lastno vrednost.


2. Poiščite podporo: Če se obrnete na zaupanja vredne prijatelje, družinske člane ali strokovnjake, se lahko počutimo podprte in razumljene.


3. Izzovite negativni samogovor: Negativni samogovor je lahko velika ovira pri ustvarjanju lastne vrednosti. S prepoznavanjem in spopadanjem s temi negativnimi mislimi lahko razvijemo bolj pozitivno in realistično samopodobo.


bodi ti

4. Poskrbite zase: Skrb za naše fizične, čustvene in duhovne potrebe nam lahko pomaga, da se počutimo bolj prizemljeni in povezani sami s seboj, kar lahko poveča naš občutek lastne vrednosti.


5. Prepoznajte svoje prednosti: Osredotočanje na naše prednosti in dosežke nam lahko pomaga zgraditi samozavest in okrepiti naš občutek vrednosti.


6. Poiščite strokovno pomoč: Če naše težave z lastno vrednostjo vplivajo na naše vsakdanje življenje, je iskanje strokovne pomoči pri terapevtu ali svetovalcu lahko dragocen korak k ozdravitvi in ​​rasti.


Če si želite resnično zgraditi svojo lastno vrednost, verjeti, da vam pripada vse lepo tega življenja, da vam pripada vse obilje tega sveta, da ste vredni ljubezni, radosti, sreče, veselja, zadovoljstva, ...lepih odnosov, in da lahko vse to v svoje življenje prikličete sama, potem kliknite na spodnjo povezavo in si oglejte, kako vam lahko pri tem pomagam.


Tudi sama sem namreč dolga leta gradila svojo vrednost, šla po poti od čiste nevrednosti, do tega, da danes svoje znanje dajem naprej in pomagam drugim. Vse to znanja, vaje in tehnike pa sem zapakirala v več oblik, dostopnih tudi vam. Poiščite svoj način na spodnji povezavi in tudi vi izgradite svojo lastno vrednost ter si dovolite vzeti, kar vam priprada.

Upaj si stopiti na svojo pot!

9 views0 comments
bottom of page