Vloga meja pri ustvarjanju lastne vrednosti
top of page

Vloga meja pri ustvarjanju lastne vrednosti

Meje so pomemben vidik gradnje lastne vrednosti.


Če postavimo jasne meje, lahko drugim sporočamo svoje potrebe in vrednote ter damo prednost svojemu dobremu počutju. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko meje podpirajo našo lastno vrednost.

1. Izkazovanje samospoštovanja:

S postavljanjem meja izkazujemo samospoštovanje in krepimo občutek vrednosti.


2. Zaščita naše energije:

Meje nam lahko pomagajo zaščititi svojo energijo in dati prednost lastnim potrebam, kar nam lahko pomaga, da se počutimo bolj prizemljeni in osredotočeni.


3. Spodbujanje zdravih odnosov:

Jasne meje lahko spodbujajo zdrave odnose, ki temeljijo na medsebojnem spoštovanju in razumevanju.


Vse kar življenje ponuja je tudi zate
Sončni zahod na plaži

4. Zmanjšanje stresa:

Meje nam lahko pomagajo zmanjšati stres in preprečiti izgorelost tako, da postavijo omejitve za naš čas in energijo.


5. Spodbujanje samozavedanja:

S postavljanjem meja pridobimo globlje razumevanje naših potreb in vrednot, kar lahko podpira naše samozavedanje in lastno vrednost.


Če si želiš resnično zgraditi svojo lastno vrednost, verjeti, da ti pripada vse lepo tega življenja, da ti pripada vse obilje tega sveta, da si vredna ljubezni, radosti, sreče, veselja, zadovoljstva, ...lepih odnosov, in da lahko vse to v svoje življenje prikličeš sama, potem klikni na spodnjo povezavo in si oglej kako ti lahko pri tem pomagam. Tudi sama sem namreč dolga leta gradila svojo vrednost, šla po poti od čiste nevrednosti, do tega, da danes svoje znanje dajem naprej in pomagam drugim. Vse to znanja, vaje in tehnike pa sem zapakirala v več oblik, dostopnih tudi tebi. Poišči svoj način na spodnji povezavi in tudi ti izgradi svojo lastno vrednost ter si dovoli vzeti, kar ti priprada.


Upaj si stopiti na svojo pot!



7 views0 comments
bottom of page